6-1-2024 | SEN |FINALE | SVW - Gvv Raptim | 4-2

06 januari 2024

Sterk spelend SVW verslaat stug Raptim in emotionele finale van Proxsys Cup

De stad Gorinchem - SVW heeft zaterdagavond met 4-2 gewonnen van Raptim in de Proxsys Cup, het roemruchte feestdagenzaalvoetbaltoernooi in de Oosterbliek in Gorinchem. ,,Voor de wedstrijd kreeg iemand bij Raptim verschrikkelijk nieuws uit zijn privékring, hierdoor was de wedstrijd erg beladen. Dit was ook flink te merken bij het begin van de wedstrijd, de sfeer was namelijk zeer emotioneel. Uiteindelijk wint SVW wel de finale, die nooit een mooie finale had kunnen worden’’, aldus SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek.

SVW - Raptim 4-2

SVW had in de eerste helft het meeste balbezit. Raptim hield, met het mes tussen de tanden, voor een lange tijd het doel schoon, met onder andere een redding van de lijn door Abdullah Ibrahim Balaban. Uiteindelijk moest Raptim toch capituleren na een raak schot van Jamiro Libretto (die na afloop van de wedstrijd tot man van het toernooi werd gekroond). Hierna brak de wedstrijd wat meer open en waren er kansen aan beide kanten, al behield SVW het meeste balbezit. Met een enorme poeier maakte Libretto tegen het einde van de eerste helft ook nog de 2-0 voor SVW, dit was tevens de ruststand.

Na de pauze probeerde Raptim SVW onder druk te zetten. Via enkele counters was SVW echter ook gevaarlijk. Door een hard schot maakte Raptim, via Mohamed ‘Boukie’ Boukrouche, de aansluitingstreffer. Raptim-doelman, Koen van der Leeden (die na afloop tot doelman van het toernooi werd gekroond), die als vliegende keeper het publiek op het puntje van zijn stoel hield, zorgde hierna onder andere voor een flink offensief van Raptim. Uit een counter maakte Abdus Zencirkiran echter wel de 3-1. SVW had de aanval van Raptim weerstaan en Libretto besliste de wedstrijd met de 4-1. Vlak voor tijd maakte Boukrouche nog wel de 4-2 voor Raptim, na een geweldige solo.