Proxsys Cup Editie 2021-2022 geannuleerd

16 november 2021

Helaas hebben we als organisatie toch het besluit genomen om de aankomende editie 2021/2022 van de Proxsys Cup niet door te laten gaan. Met pijn in ons hart hebben we moeten vaststellen dat de maatschappelijke en financiele risico's te groot zijn om dit jaar door te kunnen gaan.

Aangepaste editie
Het scenario voor een aangepaste editie met vaste zitplekken, minder bezoekers en een Coronapas controle voor iedereen die de zaal betreed was tot een paar weken terug een scenario waar we rekening mee konden houden. De huidige besluiten van de overheid in combinatie met nieuwe verzwaringen geven te veel onzekerheid op de uitvoerbaarheid en een verhoogd risico voor de vrijwilligers, spelers en bezoekers.

We moeten rekening houden dat aanpassingen op het beleid vanuit de overheid invloed kunnen gaan hebben voor de deelnemende spelers en teams net voor of zelfs tijdens het toernooi. Hiermee zouden we wellicht tijdens ons toernooi deelnemers, vrijwilligers en bezoekers moeten uitsluiten die enkele dagen ervoor nog welkom zouden zijn.

De kans op besmettingen bij de grote hoeveelheid mensen die ook tijdens een (aangepaste) editie in de twee speelweken (1.000 spelers, een 50 tal vrijwilligers en 25.000 bezoekers) de zaal betreden, baren ons zorgen. De lokale impact hiervan hebben wij ook laten meewegen in onze beslissing.

Sponsoren, leveranciers en partners
We hebben vanuit hoofdsponsor Proxsys, diverse (trouwe) sponsoren en de Gemeente Gorinchem veel toezeggingen en steun ontvangen. Ook hebben leveranciers ons de flexibiliteit gegeven om de diensten tot kort voor het toernooi af te mogen zeggen. Daar zijn we erg dankbaar voor. Toch kunnen we hiermee niet alle scenario's ondervangen en zal een afzegging enkele weken voor, of zelfs annuleringen tijdens het toernooi zorgen voor een financiele strop waar we als stichting niet de financiele middelen voor hebben.

We vinden als organisatie het voortbestaan op de lange termijn het belangrijkste en zijn dan ook tot dit lastige besluit om niet door te gaan gekomen.

We bedanken de sponsoren, leveranciers en andere betrokkenen voor de ondersteuning en het vertrouwen. We hopen dan ook vurig dat we in 2022 dit mooie event weer mogelijk kunnen maken.

Organisatie Proxsys Cup

FB_HEader_851x315_geannuleerd2
Sluiten