02-01-2018 SVS'65 - Almkerk | Poule A

02 januari 2018

SVS’65 – Almkerk 4-4

Met Almkerk kwam er ook in de laatste wedstrijd van de dinsdagavond een team in actie dat met een monsterscore nog hoopte op een plek in de kwartfinale. SVS’65 wil echter volgend jaar ook weer terugkomen en daar had de ploeg uit Spijk een overwinning van minimaal twee goals verschil voor nodig.
Dat Almkerk niet met minstens tien goals zou gaan winnen, dat was met de rust al duidelijk. De tweedeklasser keek tegen een 2-1 achterstand aan tegen het in de vierde klasse uitkomende SVS’65. De Spijkenaren hadden na de rust dus nog maar één goaltje nodig om ook volgend jaar deelname af te dwingen.
De avond zou eindigen met de leukste helft van de avond. Almkerk probeerde er het beste van te maken en SVS’65 gooide zich vol passie voor elke bal. Acht minuten voor tijd stond het 4-3 voor SVS’65 en had de ploeg nog maar één goaltje nodig.
De grootste vijand werd de tijd en de spanning nam toe. Bart van Andel, Robin IJsselstein, Ferdi Scheurwater en Ben Boeijink kregen heel goede kansen, maar de bal wil de er maar niet in. Van Andel schoot voor leeg doel naast, IJsselstein stuitte één op één met de keeper, Scheurwater trof de lat en Boeijinks bal werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant hield doelman Raymon Kaarsemaker alles tegen.
De spanning rees de pan uit, maar de 3-5 kwam er maar niet. Aan de andere kant werd het uiteindelijk 4-4 uit een penalty. Een sensationeel einde van de avond, maar het leverde SVS’65 geen deelname aan volgend jaar op. Almkerk zien we wel gewoon weer terug volgend jaar.