02-01-2019 GRC '14 - Brakel | Poule E

02 januari 2019

GRC '14 - Brakel 3-1

Beide teams gingen open in de wedstrijd wat veel kansen opleverde. GRC’14 had evenwel aan een gelijkspel genoeg om als eerste in de poule te eindigen. GRC ’14 kreeg de eerste kans , Michael van de Oever raakte echter de onderkant van de lat. Niet veel later probeerde Michael met zijn hak een mooi doelpunt te maken, maar opnieuw trof hij de lat. Kort daarna kwam de bal in de voeten van Ricky Vroon die daar wel raad mee wist: 1-0.

GRC ’14 werd sterker en sterker, Altena kwam nauwelijks meer over de middellijn. De tweede goal bleef echter uit en Altena kon zich weer herpakken. GRC ’14 kwam nog wel een paar gevaarlijk voor de goal, maar keeper Rens Dost wist alle inzetten te keren. Ook de keeper van GRC’14, Dennis Meijdam, toonde aan dat hij niet voor niets in het eerste van CFM/Transito staat. Hij wist de spaarzame uitvallen van Brakel een halt toe te roepen.

In de tweede helft kreeg GRC ’14 weer de eerste kans, maar Michael van de Oever miste oog in oog met de keeper. Dan, in minuut 20 scoorde Dennis van Es uit een counter, GRC ’14 zat op rozen.

Via een vrije trap van Jasper de Haan deed Brakel toch nog iets terug. De vrije trap werd weliswaar van richting veranderd, maar dat hielp niet meer. Na een mooie voorzet van Dennis van Es had Wilco van Rossem dé kans op 3-1, maar hij faalde jammerlijk.

In minuut 34 zette GRC ’14 een mooie aanval op over drie schijven met Michael van de Oever als scherprechter. Brakel probeerde nog van alles, maar GRC ’14 kon de voorsprong redelijk eenvoudig vasthouden.

Het enige wapenfeit was nog een gele kaart voor Ousmane Traore, maar ook met een overtal wist Brakel geen goal meer te maken.

GRC ’14 dus definitief door naar de kwartfinale met de volle buit en Brakel mag met drie nederlagen een jaar haar wonden likken.

GRC ’14: Ricky Vroon, Dennis van Es, Michael van de Oever
Brakel: Eigen goal GRC’14,