02-01-2019 VV Asperen - Altena | Poule F

02 januari 2019

Asperen - Altena 3-3

In deze wedstrijd hadden beide teams één doel: niet degraderen. Asperen had een klein voordeel, bij een gelijkspel zouden zij derde worden.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang, weinig kansen voor beide teams. Na tien minuten opende Maikel Groenenberg de score met een bekeken schot, 1-0. Dylan van der Pluim maakte drie minuten later de gelijkmaker. Het tempo ging in het tweede deel van de eerste helft naar beneden, er werd ook niet meer gescoord.

Na rust kwam de vlam in pan: eerst een bal van Altena door de benen van de keeper: paal! Daarna kwam Asperen gevaarlijk uit, een hard schot… binnenkant paal, weer binnenkant paal en…bal uit de goal.

Dan een schitterend moment: keeper Dennis Rooijakkers gooit ver uit naar Michiel den Hartog die in één beweging de bal panklaar legt voor teamgenoot Dennis van Zanten die hard uithaalt, 2-1.

In het vervolg liet Rooijakkers zich van zijn beste kant zien. Meerdere malen stopte hij gevaarlijke inzetten van Altena.

Drie minuten voor tijd: Prachtige aanval van Altena met open kans voor Ali Fariya, keeper Rooijakkers was al uitgespeeld, maar Michiel den Hartog stond nog op de achterlijn…

Kort daarna wist Ali Fariya toch het net te vinden en bracht de stand op 2-2.

En dan Ali opnieuw. In een uitgespeelde aanval bleef hij koel, bracht de bal onder controle en rondde rustig af, 2-3 voor Altena! Zou Ali de man van de wedstrijd worden?

Nee, de apotheose moest nog komen: keeper Rooijakkers besloot mee te gaan doen, hij liep schitterend door naar de spitspositie in afwachting van de pass, die kwam op maat en hij werd de man van de wedstrijd: 3-3 en Asperen mag volgend jaar weer meedoen!

VV Asperen: Maikel Groenenberg, Dennis van Zanten, Dennis Rooijakkers

Altena: Dylan van der Pluim, Ali Fariya 2x