02-01-2019 VVAC - LRC Leerdam | Poule E

02 januari 2019

VVAC - LRC Leerdam 2-3

Met de kennis van de uitslag van GRC’14 tegen Brakel wisten VVAC en LRC dat de tweede plaats het hoogst haalbare was. De kwartfinale was nog wel haalbaar, maar dan moest aan het doelsaldo worden gewerkt.

Met een beetje geluk kwam LRC op voorsprong, Jeffrey van der Heijden kreeg uit een moeilijke positie toch de bal langs de keeper gewerkt. LRC liet zien dat ze iets beter op elkaar waren ingespeeld en waren het langst aan de bal. VVAC kwam niet verder dan wat schoten van afstand.

Giomare Sihasale, deze naam willen we toch een keer genoemd hebben, had dé kans om voor rust de tweede goal te maken, maar de Ottolandse keeper wist van geen wijken.

Maar dan, vlak voor rust, Lars Coerts: bal voor zijn voet, niet nadenken: goal, 1-1. Ricardo Papilaja liet VVAC niet lang genieten van deze gelijkmaker. Hij schoof in vrije positie beheerst de bal onder de keeper door, 1-2.

Een schitterende één-twee tussen Arwin van Soest en Furcan Cetin werd door laatstgenoemde koel afgerond, 1-3. Voor VVAC raakte hiermee de kwartfinale ver uit het zicht. LRC heeft met deze stand een plekje in de kwartfinale.

Met een van richting veranderde bal wist Lars Coerts voor de tweede keer het net te vinden en gaf daarmee VVAC nog een klein beetje hoop. In de laatste vijf minuten perste VVAC er nog een slotoffensief uit, maar na een harde charge van de nummer 8 van VVAC werd terecht een gele kaart uitgedeeld. Hiermee leek het lot van VVAC bezegeld, maar in de dying seconds wist Lars Coerts nog bijna de gelijkmaker te maken, de bal scheerde rakelings langs de paal.

VVAC: Lars Coerts 2x

LRC Leerdam: Jeffrey van der Heijden, Ricardo Papilaja, Furcan Cetin