02-01-2023 | Senioren Poule F | BZC’14 – G.v.v. Unitas

02 januari 2023

Zowel BZC’14 als g.v.v. Unitas wist in de eerste wedstrijd de drie punten te pakken. Nu mochten beide ploegen het tegen elkaar opnemen. De winnaar zet een grote stap richting de kwartfinale. En de Brakel Zuilichem combinatie had er zin in. Na welgeteld 15 seconden schoot Maverick van Maaren zijn ploeg namelijk al op 1-0. Beide ploegen maakte er een heerlijke eerste helft van. Unitas raakte in de laatste minuten voor de kantwissel nog tweemaal het aluminium. Het bleef echter 1-0 in het voordeel van het BZC’14 bij het ingaan van de rust.

Ook na de kantwissel bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. In een volle Oosterbliek had Unitas voornamelijk de bal maar was BZC’14 nog steeds gevaarlijk in de counter. Unitas kwam met nog 7 minuten op de klok dicht bij de gelijkmaker. Kevin Cornet, die vanaf 2023 weer voor Unitas uitkomt en dus ook vanaf vandaag voor die ploeg uit mag komen in de zaal, pegelde de bal op de kruising. Enkele seconden later raakte ook aanvoerder Amin Boutachkourt het aluminium, ditmaal de paal, naast BZC’14 doelman Rens Drost. BZC’14 hield echter stand en zorgt zo voor een stunt door op 6 punten te komen in Poule F ten koste van Unitas.