03-01-2018 Altena - Herovina | Poule C

03 januari 2018

Altena – Herovina 5-2

Aan alle spanning in poule C moest woensdagavond een einde komen. Vooraf waren er maar liefst drie ploegen die nog kans maakten op de kwartfinale: Altena, GJS en Woudrichem. Als Altena zou winnen van Herovina zouden de Nieuwendijkers in elk geval een plekje bij de laatste acht bemachtigen.
Herovina maakte het eerder dit toernooi GJS en Woudrichem al enorm lastig en dus wist Altena van tevoren dat het de punten niet cadeau zou krijgen. En dat was ook ditmaal het geval. Kevin Steenbruggen schoot Herovina namelijk op een 0-1 voorsprong. De spanning nam daardoor toe voor Altena en het was een kwestie voor de Nieuwendijkers om het geduld te bewaren. Dat geduld werd beloond. Edwin Pluister had van tevoren wat scorend vermogen in zijn tas gestopt en dat kwam in de eerste helft tot uiting met een van de mooiste goals van het toernooi.
Uiteindelijk scoorde Pluister in zijn eentje meer dan Herovina in totaal. Mede dankzij zijn drie goals won Altena met 5-2 van Herovina en mag het morgen aantreden in de kwartfinale. Tegen wie, dat is nog even de vraag. Want ook GJS kan nog groepswinnaar worden. In dat geval zou Altena als beste nummer twee de kwartfinale halen.

Doelpuntenmakers:
Altena:
Edwin Pluister (3x), Dylan van der Pluijm en Julian Geelhoedt
Herovina: Kevin Steenbruggen en Mark Muller

Sluiten