03-01-2018 Arkel - Leerdam Sport | Poule D

03 januari 2018

Arkel – Leerdam Sport 11-3

Een overwinning met zeven doelpunten verschil. Dat had Arkel nodig om nog een van de twee beste nummers twee te worden en in de kwartfinale aan te mogen treden tegen Zuilichem. Dat moest gebeuren tegen Leerdam Sport, een pittige klus.
Voor de rust leek die klus nagenoeg onmogelijk te worden. Leerdam Sport, speelde prima, opende de score en kwam voor rust nogmaals tot scoren. Arkel ook driemaal en dus stond het bij rust 3-2. De mannen van Schoonzigt hadden in de tweede helft daardoor nog zes goals nodig.

Wat er in de tweede helft gebeurde, had niemand durven voorspellen. Leerdam Sport gaf het he-le-maal weg en Arkel scoorde er lustig op los. Corné van Horik werd plotsklaps topscorer van het toernooi (tot nu toe) en bracht met zes doelpunten zijn toernooitotaal op negen goals. Leerdam Sport ging vervolgens met een ‘vliegende doelman’ spelen, kreeg nog een rode kaart en de doelpuntenregen bij Arkel ging maar door. U raadt het al: het lukte Arkel nog. De eindstand werd bepaald op 11-3 (!).

Voor het geval u zich afvroeg waar Houdini werd geboren: gewoon in Arkel.