03-01-2019 GJS - Woudrichem | Kwartfinale

03 januari 2019

GJS – Woudrichem 6-2

De tweede kwartfinale van de avond ging tussen de groepswinnaars van poule B en C. GJS was in de B-poule te sterk voor Sleeuwijk, Almkerk en SVS’65 terwijl Woudrichem de baas was in poule C met Schelluinen, Vuren en Peursum.

GJS – Woudrichem was ook de strijd tussen de twee topscorers van de eerste editie van de Proxsys Cup, twee jaar geleden. Toen was het Quincy Bartens die Tim Saaman ternauwernood aftroefde. Dit jaar is het echter Saaman die na de groepsfase met dertien goals al een straatlengte voorsprong heeft genomen wat betreft de strijd om de topscorersbokaal.

Die straatlengte werd er in de eerste helft ook niet bepaald korter op. De eerste minuten leek het er even op dat het kwartfinalespektakel in de eerste wedstrijd al verbruikt was totdat Saaman hoogstpersoonlijk de ban brak.

Die treffer zorgde er niet alleen voor dat de Vissenkoppen een voorsprong namen, maar vooral ook dat GJS wakker geschud werd. De Gorkumse Jonge Spartanen kwamen via Nordin El Hassani langszij waardoor beide ploegen met een 1-1 leken te gaan rusten. Het allerlaatste balcontact van de eerste helft werd echter toch nog gepromoveerd tot goal. Danny Schaap werkte de bal ongelukkig in eigen goal waarmee GJS de drankjes alsnog met een voorsprong mocht nuttigen.

Het bleek voor Woudrichem een tik die de ploeg niet meer te boven kwam. Na rust was het namelijk GJS dat een uiterst efficiënte helft op de mat legde. Quincy Bartens, Nordin El Hassani en Stefan Hölzken beslisten de wedstrijd al vroegtijdig in het voordeel van de eersteklasser uit Gorinchem.

Jamy Goemaat maakte met een fraaie afstandsknal nog wel de mooiste treffer van de wedstrijd, maar het mocht niet meer baten voor de finalist van twee jaar terug. GJS meldt zich morgen bij de laatste vier van het toernooi en speelt in die halve finale tegen LRC.

GJS: Nordin El Hassani (2x), Quincy Bartens (2x), Stefan Hölzken, Eigen Doelpunt
Woudrichem: Tim Saaman, Jamy Goemaat