03-01-2019 Heukelum - GRC'14 | Kwartfinale

03 januari 2019

Heukelum – GRC’14 4-0

Met Heukelum en GRC’14 stonden respectievelijk een halve finalist en een kwartfinalist van vorig jaar tegenover elkaar. Heukelum verloor toen in de halve eindstrijd van Arkel terwijl GRC’14 bijna Unitas wist uit te schakelen. Uitslagen die er vanavond totaal niet meer toe deden.

In de poule waren Heukelum en GRC’14 feilloos. Heukelum tegen Kozakken Boys, Dussense Boys en Zuilichem. GRC’14 tegen LRC, VVAC en Brakel. De ploegen ontliepen elkaar daardoor nauwelijks in de kwartfinale. Spannend was de wedstrijd daardoor wel, maar erg vermakelijk niet. De wedstrijd had een goal nodig.

Een boodschap die een kolfje naar de hand van Tim Schwebke was. Met zijn vijfde van het toernooi opende de man uit Heukelum de score. Het bleek bovendien de enige treffer van de eerste helft.

GRC’14 probeerde in de tweede helft alles op alles te zetten om nog een resultaat uit het vuur te slepen, maar het was steeds Heukelum-goalie Yoerik van ’t Pad die een goal voor de Giessen Rijswijk Combinatie wist te voorkomen.

Aan de andere kant werd nog wel gescoord. Schwebke maakte zijn tweede goal van de wedstrijd en de zesde van het toernooi. Benjamin Meijdam pikte ook zijn goaltje mee en omdat GRC’14-doelman Dennis Meijdam mee in de aanval ging, kon Menno Beusekamp in leeg doel ook nog de 4-0 maken.

Net als vorig jaar mag Heukelum zich melden bij de laatste vier van het toernooi. Grote smet op de overwinning van Heukelum was het uitvallen van Sil van Putten, die met een ogenschijnlijk zware blessure naar de kant strompelde.

Heukelum: Tim Schwebke (2x), Benjamin Meijdam, Menno Beusekamp