03-01-2019 SVW - Kozakken Boys | Kwartfinale

03 januari 2019

SVW – Kozakken Boys 1-4

Met de uitschakeling van Unitas tegen LRC mag SVW tot dé favoriet voor de eindzege gerekend worden. Ook in de lastige poule met Arkel, Altena en Asperen waren de streepjes ongenaakbaar. Met een solide doelsaldo van 11-2 én negen punten plaatste SVW zich als winnaar van groep F.
Kozakken Boys werd tweede in poule D achter Heukelum, maar plaatste zich wel als een van de twee beste nummers twee en mocht dus proberen om de mannen van Molenburg de weg naar de laatste vier te beletten.

En SVW bleek de handen vol te krijgen aan Kozakken Boys. De Werkendammers stonden zeer compact en waren aanvallend dodelijk effectief. Kevin Ippel en Bart Jongejan zorgden met treffers voor een zeer verrassende 0-2 voorsprong voor Kozakken Boys.

SVW probeerde met alle creativiteit in de ploeg zich een weg richting het vijandelijk doel te banen, maar dat viel bepaald niet mee. De streepjes kwamen nauwelijks tot grote kansen en tot overmaat van ramp voor de Gorcumers was het Jongejan die ook zijn tweede van de wedstrijd op het scoreformulier zette.

Met nog tien minuten op de klok zakte Kozakken Boys in en was het SVW dat met Zeki Laaiti als extra veldspeler de achterstand van drie goals probeerde weg te poetsen. Via Hicham Farhou lukte deel één van die missie wel: 1-3.

Verder dan dat kwam SVW echter niet en Kozakken Boys hield knap stand. De eindstand werd zelfs nog op 1-4 bepaald door Jongejan, die vanaf eigen helft profiteerde van het lege doel aan SVW-zijde. Na Unitas is daardoor ook SVW uitgeschakeld en speelt Kozakken Boys morgen in de halve finale tegen Heukelum. Dat duel werd ook in groep D afgewerkt. Toen won Heukelum met 2-3.

SVW: Hicham Farhou
Kozakken Boys: Bart Jongejan (3x), Kevin Ippel

Sluiten