03-01-2019 Unitas - LRC | Kwartfinale

03 januari 2019

Unitas – LRC 4-5

Met een doelsaldo van liefst 36-1 plaatste Unitas zich met speels gemak voor de kwartfinale. In groep A dienden Meerkerk, Hardinxveld en vooral Leerdam Sport als kanonnenvoer. Vooral de overwinning op laatstgenoemde liet weinig aan de verbeelding over: 20-0. En dus waren de mede-Leerdammers gewaarschuwd. De Leerdamse Racing Club moest GRC’14 voor zich dulden in poule E en daarmee plaatsten de mannen in paarswit zich als een van de beste nummers twee voor de laatste acht van de Proxsys Cup.

Hoewel Unitas dé topfavoriet voor de eindzege is, liet LRC zich de kaas niet van het brood eten in de eerste helft. Via aanvoerder Mounir El Ouazizi kwamen de roodbroeken op voorsprong, maar de Gorcumers waren amper klaar met juichen of LRC stond alweer op gelijke hoogte door een goal van Wesley Swets.

Wat volgde was een heerlijke eerste helft waarin Unitas de buit na 3-1 op weg leek naar een niet al te moeilijke avond. Niets was minder waar. LRC toonde een fraai staaltje mentale veerkracht en kwam via Furkan Cetin en Rick van Loo gewoon weer langszij: 3-3. Dat duo aan drieën stond ook bij rust op het scorebord, mede omdat LRC een man-meer-situatie, na een gele kaart voor Kevin Cornet, niet wist te verzilveren.

Waar de eerste helft spannend was, daar was de tweede helft spannend met een hoofdletter S. Zaalvoetbalinternational Soufian Charraoui bracht Unitas na de rust weer langszij, maar ook dat was niet de mentale genadeklap voor LRC. De Leerdammers gingen vól voor de stunt.

De Oosterbliek trilde op zijn grondvesten toen Unitas de 4-3 als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Nadat Rick van Loo de stand in evenwicht had getrokken, was het Swets die met een fenomenale actie Jeffrey van der Heiden op zijn wenken bediende. Van der Heiden hoefde de bal alleen nog maar binnen te glijden en dat deed hij met succes: 4-5.

Was de ultieme stunt in de maak? Het leek er steeds meer op en de tijd werd Unitas’ grote vijand. Seconden na seconden, minuut na minuut tikten weg en de 4-5 bleef het scorebord sieren. Met Achraf Chentouf als ‘vliegende keep’ probeerde de tweevoudig winnaar van de Proxsys Cup nog iets te forceren, maar het mocht niet meer baten. LRC steeg, met Swets voorop in de strijd, boven zichzelf uit en trok de overwinning over de streep.

Daarmee is de eerste sensatie van de kwartfinale-avond een feit. De Proxsys Cup krijgt na twee jaar een nieuwe winnaar.

Unitas: Mounir El Ouazizi (2x), Fabian van Horssen, Soufian Charraoui
LRC: Furkan Cetin (2x), Wesley Swets, Rick van Loo, Jeffrey van der Heiden

Sluiten