03-01-2023 | Senioren Poule A | vv Almkerk – LRC

03 januari 2023

Na de overwinning van SVW op Woudrichem gisteravond was het de beurt aan Almkerk en LRC om Poule A af te sluiten. Almkerk moest winnen of met minimaal 2-2 gelijkspelen om als poulewinnaar door te gaan, bij winst van LRC gaat SVW door als poulewinnaar. Daarnaast moet LRC winnen om volgend jaar niet afhankelijk te zijn van de loting om weer mee te mogen doen. Beide teams hadden dus nog echt alles om voor te spelen.

Binnen de kortste keren was het echter al 2-0 voor Almkerk. De doelpunten werden gemaakt door Steven Molenschot en Remco den Besten. Hierdoor zijn zij virtueel winnaar in Poule A. LRC had in de eerste helft wel het betere van het spel maar wist niet door de Almkerkse verdediging heen te komen.

In de tweede helft lukte het de Leerdammers wel. Rick van Loo bediende na een panna aan de rechterkant Fabian van Horssen en enkele tellen later stond het ook 2-2. Furkan Cetin schoot raak uit een vrije trap. Met een gelijkspel met deze cijfers was het nog steeds Almkerk dat virtueel groepswinnaar is. LRC bleef drukken en ging ook met een veldspeler extra nog opereren in de laatste paar minuten. Met nog enkele seconden op de klok was het Almkerk dat hier van profiteerde. Remco den Besten kon de bal in het lege doel tikken en zo zien we Almkerk terug als winnaar van Poule A. Dit betekent dat we de winnaar van de vorige editie, SVW, Woudrichem en LRC niet terug gaan zien in de volgende ronde.