03-01-2023 | Senioren Poule B | GJS – vv Asperen

03 januari 2023

GJS en vv Asperen gaan in een rechtstreeks duel uitmaken wie zich poulewinnaar uit Poule B mag melden in de kwartfinale. Zowel GJS als Asperen won beide duels van Meerkerk en Heukelum en zo staan ze allebei op 6 punten. GJS heeft echter een beter doelsaldo waardoor zij ook al aan gelijkspel genoeg hebben om door te gaan als poulewinnaar. Maar een gelijkspel zou ook voor Asperen genoeg moeten zijn om door te gaan als één van de beste nummers twee.

Al snel was het GJS dat de leiding nam. Aanvoerder Sjors Hendriks kon binnenschieten en zette zijn ploeg zo dus op een 1-0 voorsprong. De ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd en creëerde daardoor niet veel grote kansen. Ruststand bleef 1-0.

De wedstrijd ging ook na de rust door op dezelfde manier. Beide ploegen bleven stug doorgaan en gaven elkaar amper ruimte. GJS kwam wel een paar keer doorheen maar Asperen-keeper Dennis Rooijackers stond zijn mannetje. Asperen probeerde het ook maar GJS-doelman Raymon de Haan hield voor zijn ploeg de 0. Hierdoor zien we GJS sowieso terug als poulewinnaar, Asperen moet de wachtkamer in of dat ze door kunnen als één van de beste nummers twee.