03-01-2023 | Senioren Poule B | sv Meerkerk – vv Heukelum

03 januari 2023

GJS eindigt de Poule als winnaar, Asperen wordt sowieso tweede , nu is het de vraag wie er als 3e en 4e eindigen in Poule B. Zowel sv Meerkerk als vv Heukelum verloor beide duels waardoor zij al uitgeschakeld zijn voor een eventuele kwartfinale, als nummer 3 ben je echter sowieso weer zeker van deelname in het volgende jaar. Alles dus nog om voor te spelen voor zowel Meerkerk als Heukelum.

Heukelum nam het initiatief in de eerste helft maar het was Meerkerk-aanvoerder Floren Streefkerk die zijn ploeg op een voorsprong schoot. Heukelum had vooral de bal maar kwam in de eerste helft nog niet tot hele grote kansen. Ruststand 1-0.

Na de rust bleef Heukelum de bovenliggende partij in het begin, maar Meerkerk was uiterst effectief. Binnen een mum van tijd stond het 3-0 door goals van Leon de Leeuw en Bart de Bruijn. Heukelum zette nog alles op alles, ging met een veldspeler extra spelen maar het mocht niet baten. Doordat er geen keeper meer op doel stond kon Meerkerk nog tweemaal het net vinden. Luuk van Leun en andermaal Floren Streefkerk vanaf zijn eigen achterlijn bepaalde de einduitslag op 5-0 in het voordeel van Meerkerk. Hen zien we volgend jaar sowieso terug, Heukelum eindigt laatste in Poule B en gaat volgend jaar de wachtkamer in.

Doelpuntenmakers

sv Meerkerk: Floren Streefkerk (2), Leon de Leeuw, Bart de Bruijn, Luuk van der Leun