03-01-2023 | Senioren Poule C | VVAC – SVS’65

03 januari 2023

In Poule C is het VVAC dat de beste papieren heeft om donderdag 5 januari terug te keren in de Oosterbliek als winnaar van de groep. Zij staan na 2 wedstrijden op 6 punten met een doelsaldo van +10. Bij een gelijkspel of winst zijn zij sowieso door. Tegenstander SVS’65 heeft tot nu toe 1 punt verzameld en deelt de 3e plek met HSSC’61. Ook zij willen dus winnen om te garanderen dat ze er ook volgend jaar weer bij kunnen zijn.

Het was Spijk dat goed uit de start blokken schoot. Fitim Meha kwam vanaf links naar binnen en schoot de bal achter VVAC-doelman Matthijs de Hoop; 0-1. De mannen uit Ottoland moesten dus komen en kwamen halverwege de eerste helft op gelijke hoogte, Christiaan Leeuwis kon binnen schieten. Dit was ook tevens de ruststand.

Beide ploegen bleven in de tweede helft aan elkaar gewaagd. Met nog 6 minuten op de klok kwam VVAC op voorsprong. Lennart Houweling schoot de 2-1 binnen voor zijn ploeg. Maar binnen enkele tellen stonden de ploegen alweer op gelijke hoogte door een eigen goal; 2-2. Beide teams bleven nog wel zoeken naar de winnende treffer maar de stand blijf gelijk. VVAC zien we terug als poulewinnaar in de kwartfinale, SVS’65 moet afwachten wat de volgende wedstrijd wordt om te weten of dat ze volgend jaar sowieso terug mogen keren of dat ze de loting ingaan voor deelname.