04-01-2018 Sleeuwijk - Heukelum | Kwartfinale

04 januari 2018

Sleeuwijk – Heukelum 3-4

Sleeuwijk heeft zich inmiddels ontpopt tot misschien wel een van de favorieten voor de finale. Bij Heukelum komen er echter altijd extra krachten los zodra er in de Oosterbliek gespeeld wordt. Het treffen tussen deze twee ploegen zou dus een mooie kwartfinale op kunnen leveren.

En inderdaad, het werd een zeer boeiende kwartfinale. Bij Heukelum ontbraken Sil van Putten en Ferry Meijdam, maar de mannen die er wel waren zetten hun tanden in de tegenstander uit Sleeuwijk. Dat leverde de Heukelummers een 2-0 ruststand op. Benjamin Meijdam had er vooralsnog drie gemaakt, maar was met de rust de grote man aan Heukelumse zijde met twee goals. Na rust deed hij daar zelfs nog een schepje bovenop met zijn derde. Sleeuwijk keek daarmee tegen een forse achterstand aan: 3-0.

Dat Sleeuwijk over ruggengraat beschikt, lieten de Roefbewoners in de tweede helft zien. De mannen rechtten de rug en zetten Heukelum met de rug tegen de muur. Via Akram Mohamed, een fenomenaal afstandsschot van Erik Blokland en Gerard van den Adel kwamen de witzwarten nog terug tot 3-3.
Sleeuwijk leek daarmee het mentale voordeel te hebben in de tweede helft, maar een gele kaart van Blokland leverde Heukelum een man-meer-situatie op. Die werd meteen uitgebuit door Lars van Honk die een vrije trap fenomenaal in het dak van het doel schoot.

Sleeuwijk probeerde het vervolgens nog met Josbert Wemmenhove als ‘vliegende keep’, maar dat mocht niet meer baten. Heukelum schakelt het ijzersterke Sleeuwijk uit en staat morgen in de halve finale tegen Arkel of Zuilichem.