04-01-2018 Unitas - GRC'14 | Kwartfinale

04 januari 2018

Unitas – GRC’14 8-4 n.v.

Titelhouder én topfavoriet Unitas mocht de kwartfinaleavond aftrappen tegen eersteklasser GRC’14. Unitas werd groepswinnaar in poule A door overwinningen op Schelluinen, Almkerk en SVS’65. GRC’14 werd een van de twee beste nummers twee. Zij moesten Heukelum voor zich dulden, maar wonnen fors van Vuren en VVAC.
De confrontatie tussen de roodbroeken en de Giessen Rijswijk Combinatie werd een zenuwslopende. GRC’14 liet zien een waardige kwartfinalist te zijn en maakte het Unitas zeer lastig. Niet alleen qua spel, ook qua goals. Ricky Vroon opende de score voor de blauwzwarten en zette daarmee de toon.

Unitas deed vervolgens een beroep op de individuele kwaliteiten binnen de ploeg en kwam via Mounir El Ouazizi fraai op gelijke hoogte. Omdat Achraf Chentouf en Wesley van den Oever ook nog scoorden voor rust werd de thee gedronken bij een 2-2 stand.

De tweede helft werd er eentje om nooit meer te vergeten. GRC’14 duwde Unitas naar het randje van de afgrond en kwam zelfs één minuut voor tijd op een 4-3 voorsprong! De paniek sloeg toe bij Unitas en met Zeki Laaiti als ‘vliegende keep’ probeerden de roodbroeken nog iets te forceren. GRC’14 verzuimde in de allerlaatste minuut om de 5-3 te noteren. Voor een leeg doel was het een GRC’er die over zijn eigen voeten struikelde. Een zeer pijnlijke misser die nog de 4-4 opleverde ook. El Ouazizi onderscheidde zichzelf namelijk aan de andere kant met een fraaie actie én een goal, die in extremis nog een verlenging opleverde.

Het massaal toegestroomde publiek in de Oosterbliek ging op het puntje van de stoel zitten. Het was uiteindelijk El Ouazizi die zich tot de grote man van de avond kroonde. Met nóg drie fe-no-me-na-le goals bezorgde hij Unitas in zijn eentje een plek in de halve finale. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 8-4. Unitas haalt opgelucht adem.

Doelpuntenmakers:
Unitas:
Mounir El Ouazizi (5x), Achraf Chentouf (2x) en Zeki Laaiti
GRC’14: Ricky Vroon, Wesley van den Oever, Wilco van Rossem en Mike Jansen

Sluiten