04-01-2018 Zuilichem - Arkel | Kwartfinale

04 januari 2018

Zuilichem – Arkel 3-6

Twee vierdeklassers tegenover elkaar in de laatste kwartfinale. Debutant Zuilichem won drie keer in een poule met Meerkerk, Hardinxveld en Dussense Boys terwijl Arkel door ging als een van de twee beste nummers twee. Zij verloren van Sleeuwijk en wonnen van Asperen en Leerdam Sport. Vooral de 11-3 overwinning op Leerdam Sport zal voorlopig nog lang herinnerd worden.

Deze avond stonden alle scores gewoon weer op nul en moest Arkel weer vol aan de bak om Zuilichem te verslaan. In de vierde klasse speelden de ploegen ook al tegen elkaar. Toen werd het 1-1. Dat was ook de stand na tien minuten in de Oosterbliek. Daan Ruwaard had de score namens Arkel geopend waarna Michel Kooijman weer de stand gelijk trok.

Het gewenste gaatje kwam voor Arkel nog voor de rust. Jeffrey Scheffers en Robert Scheurwater zagen tijdens de thee hun naam eveneens het scoreformulier sieren, net als Zuilichemmer Erik van Dalen: 3-2. Een minimaal gaatje, die al vrij snel in de tweede helft werd vergroot door Corné van Horik (met zijn tiende nog steeds topscorer van het toernooi) en Remie Schuurman.

Peter van der Laar deed nog wel iets terug namens Zuilichem, maar verder dan 5-3 kwam de vierdeklasser niet. Het slotakkoord was voor Schuurman die vanaf de eigen achterlijn de eindstand noteerde: 6-3. Arkel speelt morgen de halve finale tegen Heukelum

Doelpuntenmakers:
Zuilichem:
Michel Kooijman, Erik van Dalen, Peter van der Laar
Arkel: Remie Schuurman (2x) Daan Ruwaard, Jeffrey Scheffers, Robert Scheurwater en Corné van Horik

Sluiten