04-01-2019 Heukelum - Kozakken Boys | Halve finale

04 januari 2019

Heukelum – Kozakken Boys 6-2

De tweede halve finale was een duel dat ook al werd afgewerkt op 29 december van het vorige jaar. Heukelum en Kozakken vergezelden elkaar in groep D van deze editie van de Proxsys Cup. Heukelum won die wedstrijd met 3-2 van de Werkendammers door goals van Benjamin Meijdam, Tim Schwebke en Sil van Putten.

De enige zekerheid die er voor de herhaling van het duel tussen Heukelum en Kozakken Boys was, was dat laatstgenoemde niet opnieuw het doel zou treffen. Van Putten viel in de kwartfinalewedstrijd tegen GRC’14 uit met een afgescheurde achillespees en moest geopereerd worden. Bij wijze van een hart onder de riem droegen de Heukelum-spelers een shirt met Van Puttens rugnummer 12 tijdens de warming-up.

Het gaf Heukelum in de eerste helft nog niet de kracht die de ploeg nodig had. Kozakken Boys trof als enige het doel in het eerste bedrijf via een afstandspoeier van Youri Huijzer. Grote kansen speelden vervolgens verstoppertje en deden dat uitstekend. Daardoor bleef de 0-1 stand tot het rustsignaal behouden.

Heukelum ging meteen na rust vol voor de gelijkmaker en kreeg met enige medewerking van de Werkendamse doelman het gewenste resultaat. Mike Sas bracht eerst knap redding, maar leek zelf ook onder de indruk en gooide de bal zomaar de lucht in. Lars van Honk wist wel raad met dat buitenkansje en ramde de bal binnen: 1-1.

Wat volgde was een tweede helft waar lange tijd geen winnaar in aan te wijzen was. Want toen Benjamin Meijdam Heukelum op 2-1 had gebracht was het Kevin Ippel die de stand meteen weer gelijktrok.

De wedstrijd leek lange tijd geen winnaar te krijgen, maar dat het in het zaalvoetbal snel gedaan kan zijn, werd in de laatste vijf minuten wel duidelijk. Heukelum zette het gas vol open in de laatste minuten en overrompelde de Kozakken Boys nog compleet. Tim Schwebke en Robin Boekhout voegden zich in het rijtje doelpuntenmakers en omdat Van Honk en Meijdam ook allebei nog een keer scoorde, was het Heukelum dat zich mag melden in grote finale van zaterdagavond.

De finale van de Proxsys Cup 2018/2019 gaat dit jaar tussen GJS en Heukelum!

Heukelum: Lars van Honk (2x), Benjamin Meijdam (2x), Tim Schwebke, Robin Boekhout
Kozakken Boys: Youri Huijzer, Kevin Ippel