04-01-2019 LRC - GJS | Halve finale

04 januari 2019

LRC – GJS 3-4 n.v.

Daags na de sensationele kwartfinaleavond waren de stofwolken opgetrokken in de Oosterbliek en stonden eersteklassers LRC en GJS tegenover elkaar in de halve finale. LRC kwam daar terecht door titelfavoriet Unitas met de staart tussen de benen naar huis te sturen (5-4) en GJS plaatste zich na winst (6-2) op Woudrichem. Beide clubs wisten zich de afgelopen twee jaar niet te plaatsen voor de finale in de strijd om de Proxsys Cup en dus stond een van beide clubs aan de vooravond van een primeur.

Had de Leerdamse Racing Club alle krachten verspeeld tegen Unitas of werd ook GJS aan de zegekar gebonden? Het antwoord op die vraag zou pas héél laat in de wedstrijd gegeven worden.

Voor die tijd was het GJS dat het betere van het spel had en ook op voorsprong kwam. Quincy Bartens, eerder al zes keer trefzeker, bracht zijn ploeg namelijk eigenhandig op een 2-0 voorsprong. Vooral zijn eerste, een kogelharde vrije trap in het dak van het doel, was er eentje om in te lijsten.

Die 2-0 was ook de ruststand. LRC maakte de eerste helft overigens niet af met het complete elftal. Jeffrey van der Heiden zette een stevige tackle in op Rob van den Boom en mocht vroegtijdig het kleedlokaal opzoeken wegens een kaart die dezelfde kleur had als het shirt van GJS: rood.

Toen Youri Bos zijn verjaardag ook nog verzilverde met de 3-0 namens GJS leken de Gorkumse Jonge Spartanen af te stevenen op het behalen van het eerste finaleticket.

Maar niets was minder waar. LRC moest door de rode kaart vijf minuten lang met een man minder spelen, maar toen de Leerdamse formatie weer voltallig was, gingen de Leerdammers nog vol voor een resultaat. De 1-3 van Wesley Swets leek daar niet voldoende voor te zijn, maar wat er in de laatste anderhalve minuut gebeurde, was een fraai zaalvoetbalboek over te schrijven.

GJS zag, nadat beide ploegen nog een gele kaart getoond kregen, de 0-3 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen door twee goals van Arwin van Soest. De Oosterbliek schudde wederom op haar grondvesten door de Leerdamse feestvreugde. LRC knokte zich terug uit geslagen positie en dwong een verlenging af. Mede omdat Sjors Hendriks zijn poging in de allerlaatste seconde van de officiële speeltijd nog via een LRC’er op de lat zag belanden.

In die verlenging was de spanning duidelijk voelbaar. Beide ploegen wilden niet verliezen en dat zorgde ervoor dat de kansen zich bepaald niet opstapelden. Maar beide ploegen wisten ook: één kans kan genoeg zijn.

En zo geschiedde. Bartens vuurde de bal richting het vijandelijke doel en zag dat schot gekraakt worden. Het was plotsklaps Rob van den Boom die de bal voor zijn voeten kreeg. Ook zelf leek hij verbaasd, maar de GJS’er bedacht zich net op tijd dat hij de winnende goal op zijn schoen had en schoof de bal binnen. Van den Boom tekende daarmee voor de beslissing van de wedstrijd waardoor we morgen GJS terugzien in de finale.

LRC: Wesley Swets, Arwin van Soest (2x)
GJS:
Quincy Bartens (2x), Youri Bos, Rob van den Boom

Sluiten