04-01-2019 Sleeuwijk JO13 - Unitas JO13 | Halve finale

04 januari 2019

Sleeuwijk – Unitas 1-2

Vrijdagavond is halvefinaleavond. Het was aan de mannen van Sleeuwijk O13 en Unitas O13 om die prachtige voetbalavond af te trappen. Sleeuwijk was in de halve eindstrijd gekomen dankzij vier overwinningen in poule A en een doelsaldo van in totaal 12-4. Unitas verloor zelfs helemaal niet in de groepsfase. Met vijf overwinningen, zeventien doelpunten voor en vijf tegen mochten de roodbroeken een plekje in de finale proberen af te dwingen.

Dat bleek nog een lastiger karwei te worden dan gedacht. Het was namelijk niet Unitas, maar Sleeuwijk dat op een 1-0 voorsprong kwam voor de ogen van honderden ogen. Het was Rémy de Graaf die zijn naam vereeuwigde op het scoreformulier.

Unitas-smaakmaker Theo Karagianis, die in de voorronde al vijf keer scoorde, wist echter de stand weer in evenwicht te trekken in de tweede helft. Een zeer spannende openingswedstrijd was het gevolg.

Nét op het moment dat de ploegen aan verlenging begonnen te denken, viel er toch nog een goal. Bruno Romijn had dit Armaris JO13 Jeugdtoernooi nog niet gescoord, maar had geen beter moment uit te kiezen om daar verandering in te brengen. In de allerlaatste minuut scoorde de Unitasser de winnende goal: 1-2. En dat vierde de jongeling met een fraaie sprong à la Cristiano Ronaldo. Daarmee zien we Unitas morgen terug in de finale.

Sleeuwijk: Rémy de Graaf