04-01-2019 Unitas JO17 - Kozakken Boys JO17 | Halve finale

04 januari 2019

Unitas – Kozakken Boys 4-0

Waar Unitas – Kozakken Boys in elk geval het affiche is van de JO13-finale, daar stond datzelfde affiche op het programma in de halve finale van het Armaris JO17 Jeugdtoernooi. De Gorcumers en Werkendammers hadden in de groepsfase indruk gemaakt. Unitas won poule A met een doelsaldo van 21-2 terwijl Kozakken Boys met 22-1 ook met overmacht groepswinnaar werd in poule B.

De twee ploegen tastten elkaar dan ook af in de eerste fase van het onderlinge halvefinaleduel en de ploegen begonnen vooral aan de wedstrijd om niet de eerste tegentreffer te incasseren.

Maar een wedstrijd waarin gescoord wordt, daar is er altijd een ploeg die de eerste tegentreffer te verwerken krijgt. In dit geval was dat Kozakken Boys. Na een fraaie Unitas-aanval was het namelijk Daan Romijn die zijn ploeg aan de leiding bracht.

Die 1-0 bleek een mentale tik voor de Werkendammers die ze niet meer te boven kwamen. Aanvallend waren de Boys onmachtig terwijl Unitas uiterst effectief was. Via Mohamed Balhagi en Amin Malihe liepen de Gorcumse roodbroeken uit naar 3-0, waarna Pascal van Arkel de vierde Gorcumse treffer noteerde: 4-0. Een nederlaag voor Kozakken Boys die nog een extra smet kreeg nadat Huib van Wijk kermend van de pijn naar de kant werd gedragen.

Unitas: Daan Romijn, Mohamed Balhagi, Amin Malihe, Pascal van Arkel
Kozakken Boys: -

Sluiten