04-01-2023 | Senioren Poule D | ASV Arkel – GVV Raptim

04 januari 2023

Om 17:30, een uurtje eerder dan de vorige dagen, was het als eerst de beurt aan ASV Arkel en GVV Raptim. Arkel staat voorafgaand aan deze pot op de eerste plek in de Poule, GVV Raptim staat met vier punten op plek 2 en kan bij winst dus nog de groepswinst over nemen van Arkel. Allebei de teams moesten dus gelijk vanaf het begin aan staan om de volgende ronde te bereiken want met een gelijkspel zou Arkel door zijn met Raptim uitgeschakeld zijn omdat er al twee andere poules zijn waarin de nummer 2 zes punten heeft.

In een gelijk weer goed gevulde Oosterbliek, waar de Raptim supporters weer in grote aantallen aanwezig waren en voor veel sfeer zorgden, waren de ploegen in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd. Arkel had iets meer balbezit maar beide ploegen gaven weinig kansen weg waardoor de brilstand nog op het bord stond bij het ingaan van de rust.

Ook in de tweede helft ging het eigenlijk op dezelfde manier door. Tot na 10 minuten in de tweede helft Robert Scheurwater de ban brak, 1-0 voor de thuisploeg. Raptim moest perse winnen om een ronde door te komen en speelde dus alles of niets. Arkel probeerde het nog een paar keer van afstand omdat er geen keeper meer stond maar het verschil bleef 1. Zo zien we Arkel terug als groepswinnaar van Poule D en is Raptim uitgeschakeld voor de kwartfinale, want met 4 punten wordt je geen beste nummer 2 meer.