04-01-2023 | Senioren Poule D | vv Peursum – vv Schelluinen

04 januari 2023

Na de overwinning van Arkel was het de beurt aan Peursum en Schelluinen om Poule D compleet te maken. Schelluinen heeft tot nu toe 1 punt verzameld door gelijk te spelen tegen Raptim, Peursum verloor van zowel Arkel als Raptim. Schelluinen had dus aan een gelijkspel genoeg om derde te worden en gegarandeerd te zijn van deelname volgend jaar, Peursum moest daarvoor de pot winnen.

Het initiatief lag in de eerste helft bij Schelluinen. In de eerste helft wisten zij uiteindelijk drie keer te scoren, doelpuntenmakers waren Mergim Shala, Damien de Jong en aanvoerder Rida Assaban. Dit leek ook de ruststand te worden maar Peursum deed enkele seconden voor de rust nog wat terug via Tim Ovington, ruststand 1-3.

Peursum moest dus nog drie keer scoren willen ze volgend jaar sowieso aanwezig zijn. Met nog tien minuten op de klok scoorde Gerrit Oskam de aansluitingstreffer waardoor de laatste minuten nog spannend werden. In de koekkoek scoorde Peursum nogmaals via Jurre Nomen maar het was te laat. Schelluinen eindigt zo als nummer 3 in Poule D, Peursum moet de wachtkamer in voor de editie van volgend jaar.