04-01-2023 | Senioren Poule E | Kozakken Boys – Leerdam Sport

04 januari 2023

In Poule E is op voorhand nog alles mogelijk. Kozakken Boys heeft de beste papieren om door te gaan als groepswinnaar, maar bij verlies tegen Leerdam Sport en als Vuren in de wedstrijd erna zou winnen komen alle drie de teams op gelijke punten waardoor alles nog mogelijk is. De mannen uit Werkendam én Leerdam hadden dus nog alles om voor te spelen.

De eerste tien minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Toch was het een uiterst effectief Kozakken Boys dat al met 2-0 voor stond door goals van Kevin Sluijk en Robin Damen. Dit was tevens ook de ruststand waardoor Kozakken Boys op koers lag voor de kwartfinale.

Kozakken Boys bleef ook na de rust solide doorgaan en kwam na vijf minuten op een 3-0 voorsprong. Doelpuntenmaker was andermaal Sluijk. Hendri Kant en Job Borsje deden ook nog een duit in het zakje en eindigde de Poule zo als poulewinnaar zonder tegengoals en nemen het in de kwartfinale op tegen Arkel.