04-01-2023 | Senioren Poule E | vv Vuren – vv Ameide

04 januari 2023

Na de winst van Kozakken Boys kon vv Vuren de eerste plek in Poule E vergeten. Bij winst kunnen zij zich echter nog wel mengen in de strijd om beste nummer 2. Daar is echter wel een ruime overwinning voor nodig tegen Ameide, de ploeg die na twee duels nog puntloos is maar wil winnen om gegarandeerd te zijn van een plek in de Proxsys Cup van volgend jaar.

Vuren begon voortvarend aan de wedstrijd en stond al snel op 1-0 door een goal van Michael Tahamata. Na vijftien minuten was het weer Michael Tahamata die door een mooie solo de voorsprong uitbreidde naar 2. Tevens ook de ruststand.

Vuren moest dus nog vol gas doorgaan om de spot van beste nummer twee te pakken. Jarl Deurhof kon binnen een paar minuten na de rust de 3-0 binnen schieten. Ameide bleef echter ook stug doorspelen en had hier uiteindelijk nog profijt van. Robin de Jong zorgde voor de eretreffer maar in de koekoek was het ook nog Roy de Blank die scoorde voor Ameide waardoor de eindstand op 3-2 gezet werd. Vuren kan de volgende ronde vergeten, Ameide eindigt laatste in de poule en moet volgend jaar de loting afwachten.