04-01-2023 | Senioren Poule F | G.v.v. Unitas - Herovina

04 januari 2023

Door de overwinning van BZC’14 rest voor Unitas alleen nog een plek in de kwartfinale als beste nummer 2. Zij moeten met drie goals verschil winnen om zich te plaatsen. Herovina wil de eer redden met een overwinning. Een overwinning met vier goals verschil kan hen ook nog op plek 3 zetten waardoor ze niet hoeven te loten volgend jaar. Alles dus nog om voor te spelen voor beide teams.

Unitas nam vanaf het begin het initiatief en kende veel balbezit. Herovina stond echter prima en gaf niet veel kansen weg. Na 12 minuten was daar wel de 1-0, aanvoerder Amin Boutachkourt kon binnen schieten voor Unitas. Herovina liet het hier echter niet bij zitten en scoorde één van de mooiste goals van het toernooi tot nu toe. Na een lange bal van achteruit werd de bal uit de lucht in één keer achter het standbeen langs de Unitas-doelman geschoten. Doelpunt kwam op naam van Jesse van Vliet. De 1-1 was enkele minuten later ook de ruststand.

Binnen een paar minuten na de rust was het Daan Goes die Unitas weer op voorsprong zette. De spanning op het veld was te voelen. Unitas had nog twee goals nodig om zich te plaatsen als beste nummer 2. Met nog enkele minuten te gaan zette zij dan ook alles op alles door met een extra veldspeler te spelen. Dit resulteerde in nog één goal van Daan Goes maar dit was niet genoeg om door te gaan als één van de beste nummer twee.