04-01-2023 | Senioren Poule F | vv Hardinxveld – BZC’14

04 januari 2023

Poule F is de laatste Poule waar een beslissing in moet vallen. Hardinxveld staat na twee duels op 3 punten, BZC’14 is één van de verrassingen van het toernooi en staat na de overwinningen op Herovina en Unitas op zes punten. De Brakel Zuilichem Combinatie heeft dus aan een gelijkspel genoeg om als groepswinnaar door te gaan naar de kwartfinale, Hardinxveld moet ruimen winnen om het doelsaldo van BZC’14 en eventueel ook nog Unitas te overtreffen willen zij doorgaan als groepshoofd.

Hardinxveld schoot goed uit de startblokken en scoorde via een mooie combinatie uiteindelijk via Xander Peursum de 1-0. Voor de rust kwam Hardinxveld op een grotere voorsprong, Frank de Rover kon binnen schieten. Dit was ook de ruststand.

BZC’14 kwam echter beter en feller uit de korte rust. De 2-0 achterstand was halverwege de tweede helft weggespeeld. Daan Schriever mocht de aansluitingstreffer op zijn naam zetten. De gelijkmaker, en tevens zijn vijfde van het toernooi waarmee hij mede topscoorder is, kwam op het conto van Maverick van Maaren. Beide ploegen probeerde nog een overwinning uit het vuur te slepen en die eer was uiteindelijk besteed aan BZC’14. Max van Zanten kon de bal in een leeg doel tikken nadat de bal voor zijn voeten belande via de Hardinxveld-doelman. Via tweemaal Michel Kooijman werd het een paar minuten voor tijd ook nog 2-5 waardoor BZC’14 zich als groepswinnaar van Poule F mag melden in de kwartfinale op donderdag 5 januari.