05-01-2018 Heukelum - Arkel | Halve finale

05 januari 2018

Heukelum - Arkel 4-4, Arkel wint na shootouts

Heukelum en Arkel elimineerden in de kwartfinales Sleeuwijk en Zuilichem en bepalen onderling wie morgenavond mag proberen Unitas van de tweede titel op rij te houden. Vierdeklasser Arkel heeft topschutter Corné van Horik in de gelederen. Hij scoorde al tien keer en duldt alleen Mounir El Ouazizi nog voor zich. Heukelum daarentegen is al jarenlang een sterk team en heeft met Tim Schwebke (7 goals) ook een man in vorm in het team.

De eerste helft werd vooral gekenmerkt door een flinke dosis spanning. De ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd en gaven elkaar geen centimeter de ruimte. Een doelpuntenregen viel er dan ook niet in de bomvolle Oosterbliek.
Arkel deelde het eerste speldenprikje uit. Aanvoerder Remie Schuurman neemt de laatste wedstrijden zijn ploeg op sleeptouw en komt steeds beter in het toernooi. Die stijgende lijn zette hij ook in de halve finale door met de 0-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd er aan spanning niets ingeleverd. Beide ploegen werden gesteund door hun supporters en aan beleving was bepaald geen tekort. Arkel en Heukelum trakteerden het publiek op misschien wel de mooiste wedstrijd van het toernooi. Even met de ogen knipperen was funest na rust, want beide ploegen scoorden er lustig op los. Dan weer Schuurman, dan weer Benjamin Meijdam, dan weer Schuurman, dan weer Meijdam. Ook Adem Kahraman en Tim Schwebke deden een duit in het zakje. De spanning was om te snijden, maar een winnaar kwam er niet na twee keer twintig minuten voetballen: 4-4.

Verlenging dus. Twee keer vijf minuten. De eerste grote kans in die verlenging kwam op naam van Schwebke. De spits van Heukelum stuitte op de paal. Beide ploegen kregen nog gigantische kansen op een plek in de finale, maar Daan Ruwaard kwam bij de tweede paal een teenlengte tekort namens Arkel en in de allerlaatste minuut was het Heukelum dat ook nog een hotseknotsbegoniakans kreeg. Zonder resultaat. Shootouts!

De eerste namens Heukelum…Lars van Honk…MIS! 0-0…
De eerste namens Arkel…Robert Scheurwater…MIS! 0-0…
De tweede namens Heukelum…Benjamin Meijdam…MIS! 0-0…
De tweede namens Arkel…Remie Schuurman…MIS! 0-0…
De derde namens Heukelum…Tim Schwebke…MIS! 0-0…
De derde namens Arkel… Corné van Horik…MIS! 0-0…
De vierde namens Heukelum…Adem Kahraman…MIS! 0-0…
De vierde namens Arkel…Jesse Hoogewoning…RAAK! 1-0!

Jesse Hoogewoning bezorgt met een knal in de kruising Arkel een finaleplek! Arkel speelt morgen in de finale tegen Unitas.

Sluiten