05-01-2018 Unitas - Kozakken Boys | Halve finale

05 januari 2018

Unitas – Kozakken Boys 3-1

Unitas en Kozakken Boys stroomden ten koste van respectievelijk GRC’14 en Altena door naar de halve finale. Unitas won uiterst moeizaam na verlenging met 8-4, Kozakken Boys won met 4-1 van de Nieuwendijkers.

Kozakken Boys wilde een snelle voorsprong noteren en die missie lukte uiterst best. Bart Jongejan kreeg de bal panklaar aangeboden en rondde beheerst af: 1-0. Dat was alweer zijn achtste van het toernooi.
Er is echter altijd baas boven baas. In dit geval Mounir El Ouazizi. Een van de smaakmakers van het toernooi zorgde in zijn eentje voor een kanteling van de wedstrijd. Na de 1-1 schoot hij misschien wel een van de mooiste goals van het toernooi binnen. Of dat daadwerkelijk het geval is, wordt door alle kijkers bepaald via Facebook, maar de 2-1 was in elk geval wel een feit.

Het publiek ging er vervolgens eens lekker voor zitten, maar werd niet echt vermaakt. De spanning leek beide ploegen in hun macht te hebben en dat vond Unitas uiteraard prima met de minimale voorsprong op zak. Kozakken Boys moest iets creëren, maar kwam nauwelijks tot grote kansen.

Pas in de allerlaatste minuut viel uiteindelijk de beslissing. De Werkendamse doelman Rob de Groot ging zelf nog als ‘vliegende keep’ fungeren en dat werd de ploeg uiteindelijk fataal. Yoesef Pyla kon in leeg doel de beslissing verzorgen: 3-1.

Unitas staat daarmee voor het tweede jaar op rij in de finale van de Proxsys Cup. Óf tegen Heukelum, of tegen Arkel.

Doelpuntenmaker:
Unitas:
Mounir El Ouazizi (2x) en Yoesef Pyla
Kozakken Boys: Bart Jongejan

Sluiten