05-01-2019 GJS - Heukelum | Finale

05 januari 2019

GJS – Heukelum 4-3

Wie pakt de Proxsys Cup editie 2018/2019? Met GJS en Heukelum mochten twee finaledebutanten het antwoord op dé vraag van het zaalvoetbaljaar geven. Voor Heukelum-coach Marco Verbeek een affiche tussen zijn huidige club én de club waar hij volgend seizoen coach is. GJS haalde de laatste wedstrijd van het toernooi door in de knock-outfase Woudrichem en LRC uit te schakelen. Waar GJS in de poule een keer gelijkspeelde (1-1 tegen Sleeuwijk), daar wist Heukelum alle partijen te winnen en daarmee mocht de tweedeklasser zichzelf een dikverdiende finalist noemen.

Hoewel Heukelum alles nog had gewonnen, was het toch echt GJS dat in de finale het voortouw nam. Sereno Latuhihin was het eindstation van een zeer fraaie aanval die GJS de 1-0 voorsprong opleverde. Een opsteker die echter niet veel later weer plaatsmaakte voor een kleine domper. Het was namelijk Tim Schwebke die alert was na een subtiel balletje op de lat van Benjamin Meijdam en de rebound binnentikte.

Na die gelijkmaker kreeg GJS meteen een volgende tegenvaller te verwerken. Topscorer Quincy Bartens moest het veld verlaten met pijn aan de hamstring en zou ook niet meer terugkeren.

Maar waar de ene speler uitvalt, daar kunnen andere spelers zich weer bewijzen. Zo wist ook Remco de Bruijn, twee jaar geleden nog de winnaar van het toernooi onder de 17. Hij bracht GJS niet alleen op 2-1, maar na de gelijkmaker van Robin Boekhout ook weer op 3-2 met een prachtige knal in de winkelhaak.

De spanning liet de temperatuur in de Oosterbliek vervolgens hoog doen oplopen. Met slimme trucs en enig gevoel voor dramatische valpartijen probeerden de ploegen elkaar te misleiden. Maar er waren vooral ook heel veel mooie acties. GJS deed er alles aan om de 3-2 voorsprong te behouden terwijl Heukelum stevig op de Gorcumse deur aan het rammelen was.

Die Gorcumse deur leek niet te barsten. GJS-doelman Raymon den Haan bleek de grote-sta-in-de-weg voor Heukelum en hield zijn doel lange tijd schoon. En als Den Haan wel geklopt werd, was het Sjors Hendriks die op de doellijn stond om de bal weg te werken.

Maar het bijna onvindbare gaatje werd iets meer dan een minuut voor tijd tóch gevonden door Heukelum. Boekhout deed weer eens een afstandspoging en zag die tussen talloze benen door in het doel verdwijnen: 3-3! De strijd om de Proxsys Cup kreeg daarmee een ultieme climax: verlenging.

In die verlenging probeerden beide ploegen vooral om niet te verliezen. Grote kansen bleven dan ook lange tijd uit. Tót 2,5 minuut voor tijd. Nordin El Hassani kreeg de bal prompt voor zijn voeten en twijfelde geen seconde: boem, 4-3!

Heukelum probeerde vervolgens nog met een ultiem slotoffensief de gelijkmaker te forceren, maar het mocht niet meer baten. Het eindsignaal klonk bij een 4-3 stand in het voordeel van de Gorkumse Jonge Spartanen. Daarmee heeft Unitas een stadsgenoot als opvolger: GJS.

Individuele prijzen waren er uiteraard ook: Tim Schwebke (Heukelum) werd verkozen tot beste speler van het toernooi, Dennis Rooijackers (Asperen) was de beste doelman en Woudrichem-speler Tim Saaman mocht met veertien goals de prijs voor topscorer van het toernooi in ontvangst nemen. Vuren kreeg de eervolle prijs als sportiefste ploeg van het toernooi.

GJS: Remco de Bruijn (2x), Sereno Latuhihin, Nordin El Hassani
Heukelum: Robin Boekhout (2x), Tim Schwebke

Sluiten