05-01-2019 SteDoCo - Sleeuwijk | Damesfinale

05 januari 2019

SteDoCo – Sleeuwijk 6-4

Het damestoernooi krijgt dit jaar hoe dan ook een nieuwe winnaar. Het was namelijk GJS dat zowel de eerste als de tweede editie van de Proxsys Cup had gewonnen, maar die ploeg werd in de poulefase uitgeschakeld door Sleeuwijk. SteDoCo stond al voor de derde keer in de finale, maar wist het toernooi vooralsnog niet te winnen.

Het duel tussen de dames uit Sleeuwijk en Hoornaar werd er eentje waarbij de supporters in de Oosterbliek voor op het puntje van de stoel zaten. Want hoewel Sleeuwijk steeds op voorsprong kwam, was het SteDoCo die zich absoluut niet neer wilde leggen bij een derde finalenederlaag op rij.

Na een eigen doelpunt en een goal van Noël Elands was het Sleeuwijk dat met een 2-0 voorsprong de rust in ging. Rosanne van der Werff kreeg namens de dames uit Hoornaar nog wel twee behoorlijke kansen, maar tot een aansluitingstreffer kwam het niet in de eerste helft.

Na het nuttigen van de drankjes barstte in de tweede helft een zinderende strijd los. Sanne Brand nam haar SteDoCo bij de hand. Mede dankzij haar kwam SteDoCo niet alleen terug van een 0-2 achterstand, maar ook nog van een 2-4 achterstand. Een spectaculaire 4-4 was daardoor het eindresultaat na dertig minuten spelen.

Extra speeltijd was er zodoende nodig om een winnaar in het damestoernooi aan te wijzen. Kayla van den Boomgaard (die met negen goals niet alleen topscorer van het toernooi werd, maar ook nog tot beste speelster werd verkozen) kreeg de grootste kans in de eerste helft van de verlenging. Een enorme poeier van de speelster van Sleeuwijk belandde op de lat.

Dichter dan dat leken beide ploegen niet meer bij een treffer te komen, maar dat was buiten Esther Lakerveld gerekend. Na het klinken van de ‘koekoek’ waagde ze nog één allerlaatste poging. Tot grote vreugde van alles in het zwartrood belandde die poging stijf in de kruising: 5-4!

Toen Van der Werff tot slot ook nog de 6-4 in leeg doel binnenschoot, was de beslissing daar: drie keer is scheepsrecht voor SteDoCo, dat het damestoernooi van de Proxsys Cup editie 2018/2019 wint. Van der Werff kroonde zich daarmee bovendien nog tot mede-topscorer van het damestoernooi, waarin de prijs van beste keepster nog naar Sleeuwijk-goalie Jennifer Ruitenberg ging.

SteDoCo: Sanne Brand (2x), Rosanne van der Werff (2x), Stephanie Coelho Aurélio, Esther Lakerveld
Sleeuwijk: Noël Elands, Kayla van den Boomgaard, Patricia Looijen, Eigen Doelpunt