05-01-2019 Unitas O13 - Kozakken Boys O13 | Finale

05 januari 2019

Unitas – Kozakken Boys 5-1

Welke ploeg wordt de opvolger van Leerdam Sport? Unitas en Kozakken Boys mochten dat in de finale van het Armaris O13 Jeugdtoernooi onderling gaan uitmaken. Unitas had gisteren namelijk afgerekend met Sleeuwijk (2-1) terwijl Kozakken Boys de baas was in het duel met Hardinxveld (2-1).

De finale tussen de Gorcumers en Werkendammers ging lange tijd gelijkop. Vedat Oszoy en Theo Karagianis hadden Unitas dan wel op een comfortabele 2-0 voorsprong gebracht, maar via Sem de Keijzer knokte Kozakken Boys zich knap terug in de wedstrijd.

Een comeback zou er helaas voor Kozakken Boys niet meer komen. Karagianis maakte namelijk nog zijn tweede terwijl Unitas-captain Terrance Joe nog als een volwaardig alpineskiër het voltallige team van Kozakken Boys voorbij slalomde en ook nog eens de 4-1 binnenwerkte.

In de allerlaatste seconden van de wedstrijd was het Karagianis die zelfs nog zijn hattrick compleet maakte, daarmee de eindstand op 5-1 bepaalde én nog nipt over Kozakken Boys-speler Yuri van Hemert heen wipte op de lijst van topscorers. De Unitasser was daarmee het grootste feestvarken van de avond. Hij won met Unitas het toernooi, werd topscorer én werd als klap op de vuurpijl ook nog verkozen tot beste speler van het toernooi.

BZC-doelman Ruben van Herp werd verkozen tot beste keeper van het toernooi terwijl SVW in de rust werd verkozen tot sportiefste ploeg van het Armaris O13 Jeugdtoernooi.

Unitas: Theo Karagianis (3x), Vedat Oszoy, Terrance Joe
Kozakken Boys: Sem de Keijzer

Sluiten