05-01-2019 Unitas O17 - Meekerk O17 | Finale

05 januari 2019

Unitas – Meerkerk 3-2

De jongemannen van Unitas onder 17 mochten proberen wat eerder op de avond de clubgenoten van onder 13 al was gelukt: winnen in de finale. De roodbroeken waren daar gekomen door in de halve finale Kozakken Boys te verslaan. Meerkerk, dat in de halve finale won van Altena, mocht proberen het Gorcumse feestje te verpesten.

Zoals altijd is de eerste klap een daalder waard. En die klap werd uitgedeeld door Unitas. Pascal van Arkel brak de ban namens de roodbroeken. Dat een eerste klap niet meteen de knock-out hoeft te betekenen, dat bewezen de mannen in geelzwart. Meerkerk kwam namens Luuk van de Leun weer naast Unitas op het scorebord.

Waar Meerkerk niet van slag raakte van de 1-0 achterstand, daar raakte Unitas niet van slag van de gelijkmaker. Via Imad Amjahed en Amin Malihe werkte Unitas zich op naar 3-1 en leek daarmee de wedstrijd in de tweede helft vroegtijdig te beslissen.

Maar wederom deed Meerkerk een beroep op de flinke dosis veerkracht die de ploeg mee naar de Oosterbliek had gebracht. Via Milan van Dijk vonden de Meerkerkers wederom de aansluiting tot de mannen van Sportpark Molenvliet na geklungel in de Unitas-defensie: 3-2.

Hoewel Unitas nog tijdelijk met een man minder door moest, kwam de overwinning niet meer in gevaar voor de roodbroeken. Mede omdat doelman Furkan Alemdar zijn ploeg met fraaie reddingen op de been hield.

Unitas mag zich daardoor in de categorie onder 17 voor het tweede jaar op rij de beste club noemen. Individuele prijzen waren er ook: Fariya Ali Mohamed werd topscorer met liefst 13 goals, Unitas-doelman Alemdar kreeg de prijs van ‘beste keeper van het toernooi’ en Daan Romijn kroonde zich tot beste speler van het toernooi.

Unitas: Pascal van Arkel, Imad Amjahed, Amin Malihe
Meerkerk: Luuk van de Leun, Milan van Dijk

Sluiten