05-01-2023 | Halve finale Dames | vv Sleeuwijk – LRC

05 januari 2023

In de tweede halve finale kruisen vv Sleeuwijk en LRC de degens. Sleeuwijk, de kampioen van de vorige editie en bij aanvang van deze editie dus ook wel dé titelfavoriet, ging door als winnaar van Poule B met 7 punten uit 3 duels. LRC ging misschien wel als dé verrassing uit Poule A door. Zij werden tweede achter VVAC door 8 punten te verzamelen in vier wedstrijden. Opvallend genoeg kregen ook zij daarin maar 0 tegengoals.

Binnen 2 minuten was het 1-0 voor de poulewinnaar van Poule B. Kayla van den Boomgaard kon al vroeg de 1-0 maken en enkele tellen later was het ook 2-0 door Patricia Looijen. Het verschil was in de eerste helft iets te groot. Voor de rust scoorde Sleeuwijk namelijk nog drie keer, doelpuntenmakers Bo van der Werff, Romy van Andel en weer Kayla van den Boomgaard, ruststand 5-0.

Na de rust beet LRC wat meer van zich af maar vergrootte Sleeuwijk de voorsprong andermaal. Patricia Looijen liet de muziek nog twee keer galmen en bepaalde zo de einduitslag op 7-0. Zo zien we Sleeuwijk terug in de finale op zaterdag, wat dus een herhaling gaat worden van de groepswedstrijd die ze al afwerkten tegen Unitas.

Doelpuntenmakers

vv Sleeuwijk: Patricia Looijen (3), Kayla van den Boomgaard (2), Bo van der Werff, Romy van Andel