05-01-2023 | Halve finale Dames | VVAC - Unitas

05 januari 2023

Om 18:30 was het de beurt aan de dames. De eerste halve finale ging tussen de nummer 1 uit Poule A en nummer 2 uit Poule B. VVAC ging door met 10 punten uit 4 wedstrijden en met doelsaldo van 8 voor en 0 tegen. Unitas had een minder doelsaldo dan Sleeuwijk en ging dus als tweede door in Poule B met 7 punten.

Unitas kwam al snel op voorsprong. Marloes Blom, in de poulefase ook al goed voor drie goals, kon binnenschieten na dat ze meegekomen was van achteruit. VVAC liet het hier niet bij zitten bood goed tegenstand. Na de koekoek werd het ook 1-1. Evy Vlot schoot de bal kiezelhard hard achter de Unitas-keepster en zo was de ruststand 1-1.

De teams gingen in de tweede helft op dezelfde voet verder. Het spel ging redelijk gelijk op. Tot met nog acht minuten op de klok Unitas de ban brak. Esther Lakerveld ontving een korte corner en schoot de bal in één keer achter VVAC-keepster Renata Kroes; 1-2. Enkele minuten later was het een combi van de doelpuntenmaaksters van hiervoor. Marloes Blom stoomde weer op en gaf de bal breed op Esther Lakerveld waardoor het 1-3 werd. Lakerveld is hiermee topscorer van het toernooi met acht goals. VVAC probeerde het nog wel in de laatste minuten maar via nogmaals Lakerveld werd het ook nog 1-4. Hierdoor zien we Unitas terug in de eindstrijd op zaterdag 7 januari en moet VVAC net zoals de vorige editie afscheid nemen van de cup in de halve finale.