05-01-2023 | Kwartfinale Senioren | ASV Arkel – Kozakken Boys

05 januari 2023

De derde strijd in de kwartfinale was een strijd tussen ASV Arkel en Kozakken Boys, de winnaars van Poule D en E. Arkel plaatste zich woensdagavond door ook de laatste wedstrijd in de poule te winnen van GVV Raptim na eerdere overwinningen op vv Schelluinen en vv Peursum. Ook Kozakken Boys ging door met 9 punten uit 3 wedstrijden door te winnen van achtereenvolgend vv Vuren, vv Ameide en gisteravond Leerdam Sport. Dit deden zij met een knap doelsaldo van 10 voor en 0 tegen.

Arkel nam in het begin het initiatief en creëerde wat kleine kansjes hier en daar. Beide ploegen leunen echter op een prima verdediging en kregen, zoals eerder gezegd, nog niet veel tegengoals in deze editie. In de eerste helft hielden ze elkaar dus ook op de brilstand; 0-0.

Ook in de eerste minuten van de tweede helft ging het heen en weer. Met nog 12 minuten op de kok kreeg Arkel dé kans om op voorsprong te komen. Kozakken Boys-speler Hendri Kant kreeg namelijk een gele kaart een te laat ingezette sliding. De keeper van de ploeg uit Werkendam, Angelo Mathilda, hield zijn ploeg andermaal op de been waardoor het nog 0-0 bleef. De wedstrijd was op het scherpst van de snede, het spel lag steeds vaker stil door overtredingen maar het bleef 0-0. Hierdoor gingen we voor de eerste keer in het toernooi de extra tijd in.

De verlenging van twee keer vijf minuten verliepen hetzelfde als de reguliere speeltijd. Beide ploegen gaven elkaar geen ruimte en als er wel een gaatje was dan werd een goal voorkomen door beide doelmannen. Hierdoor gingen shoot-outs de beslissingen brengen.

Arkel-doelman Jari van Baalen stopte alle drie de shoot-outs en zag zijn teamgenoot Jordi van Mill wel scoren waardoor we Arkel op 6 januari terug zien in de halve finale.