05-01-2023 | Kwartfinale Senioren | BZC’14 – vv Asperen

06 januari 2023

In de laatste kwartfinale was de eer aan BZC’14 en vv Asperen, toch wel twee van dé verrassingen van deze editie. De Brakel Zuilichem Combinatie stootte door als poulewinnaar in Poule F door te winnen van Herovina, Unitas en Hardinxveld met maar liefst 16 goals voor. Asperen dacht dinsdag na de laatste wedstrijd dat het klaar was voor dit jaar. Zij gingen echter toch door als één van de beste nummers twee omdat zij meer doelpunten voor gemaakt hadden dan Unitas.

Beide ploegen moesten lang wachten om hun opwachting te maken en moesten de eerste minuten dus ook wat inkomen. Na dik 10 minuten gespeeld te hebben opende BZC’14 de score. Robbert van der Linden stond goed opgesteld bij de tweede paal en kon de bal zo binnen tikken achter Asperen-goalie Dennis Rooijackers. Kort voor rust was daar ook de tweede goal van BZC’14, ditmaal was het Jurre van Veen die binnen kon schieten waardoor de ploegen met een 2-0 voorsprong voor BZC’14 de rust in gingen.

Asperen kwam echter goed en fel uit de rust en binnen de kortste keren lag de aansluitingstreffer er in. Noach Middag liet het publiek dat meegereisd was uit Asperen juichen. Beide teams bleven, ondanks het late tijdstip, nog vol gas geven. Asperen kreeg via Tareq Ibrahim en Ruben Boet nog twee dotten van kansen, aan de andere kant liet Daan Schriever een grote kans om de voorsprong uit te breiden liggen. Twee minuten voor tijd was daar dan toch de goal. En wel voor Asperen. Hessel Breider zette zijn ploeg op 2-2 maar Asperen was nog niet klaar. Enkele seconden later had Asperen het helemaal omgedraaid. Michiel den Hartog liet de Oosterbliek andermaal juichen en zorgde er zo voor dat Asperen morgen terugkeert in de halve finale.