05-01-2023 | Kwartfinale Senioren | GJS - VVAC

05 januari 2023

Kwartfinale twee ging tussen de winnaars van Poule B en C. GJS won al haar wedstrijden in Poule B van Asperen, Meerkerk en Heukelum met een doelsaldo van 12 voor en 2 tegen. Ook VVAC verloor niet in Poule C. Zij wonnen van Sleeuwijk en HSSC’61 en hadden in de laatste wedstrijd genoeg aan een gelijkspel tegen SVS’65

GJS en VVAC begonnen beide goed aan de wedstrijd en hielden elkaar in evenwicht. Toch viel de 1-0 na een minuut of 7 in het voordeel van GJS. Ben Vissers liet de Oosterbliek voor de vijfde keer dit toernooi juichen; 1-0. Na vijftien minuten kon de Oosterbliek weer juichen. Sjors Hendriks zag zijn vrije trap eerst nog gekraakt worden maar schoot de rebound uiteindelijk kiezelhard binnen, 2-0. GJS probeerde nog door te drukken maar beide ploegen gingen rusten met een 2-0 voorsprong voor GJS.

De rust was net voorbij of de voorsprong werd uitgebreid naar 3. Remco de Bruijn ging pingelen aan de linkerkant en kreeg de bal uiteindelijk achter VVAC-doelman Mattijs de Hoop. Ietwat later was daar ook de 4-0. Posterboy Quincy Bartens kon de volgende goal binnenschieten na een prima actie over de rechterkant. Het verzet van de ploeg uit Ottoland was hiermee definitief verbroken. De laatste tien minuten werd er bijna niet meer gescoord, tot één minuut voor tijd Joep Ockhuizen de 5 en tevens laatste treffer binnenschoot. Hierdoor zien we GJS op vrijdag 6 januari terug zien in de eerste halve finale van de senioren, waarin zij het opnemen tegen Sleeuwijk.

Doelpuntenmakers

GJS: Ben Vissers, Sjors Hendriks, Remco de Bruijn, Quincy Bartens, Joep Ockhuizen