05-01-2023 | Kwartfinale Senioren | vv Almkerk – vv Sleeuwijk

05 januari 2023

Na de halve finales bij de jongste jeugd en de senioren dames gingen de kwartfinales los bij de senioren. Almkerk plaatste zich voor de kwartfinale door in de Poule des Doods af te rekenen met regerend kampioen SVW, Woudrichem en LRC. Daar tegenover vinden we Sleeuwijk. Zij stootte door tot de kwartfinale door zich te plaatsen als één van de beste nummers twee.

Beide teams begonnen gewaagd aan elkaar met enkele kansen over en weer. Na 5 minuten was het Sleeuwijk dat ook voorsprong kwam. Het laatste zetje werd uiteindelijk gegeven door een Almkerk-speler waardoor de goal de boeken inging als een eigen goal. De wedstrijd ging op dezelfde voet verder waardoor ze gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor Sleeuwijk.

De tweede helft was net begonnen of Jeffrey Molhoek liet de volle Oosterbliek van de banken af komen. Molhoek schoot vanaf eigen helft de bal in één keer achter doelman Dennis van Duin; 2-0. De tweede stond pas net op het bord of nummer 3 werd al gemaakt. Josbert Wemmenhove bracht de voorsprong naar drie. Almkerk ging met nog 10 minuten op de klok al risico nemen door de keeper in te wisselen voor een extra veldspeler. De kansen die dit offensief opleverde gingen er echter niet in door of het houtwerk of de Sleeuwijk-doelman. Toch was het met nog vijf minuten op de klok Almkerk dat de 3-1 maakte. Steven Molenschot maakte zijn vijfde goal van het toernooi. Maar het slotoffensief van Almkerk was ook voor Sleeuwijk gunstig. De 1-4 en 1-5 werden nog binnengeschoten omdat er geen keeper op doel stond door Bratley de Boon en Erik Blokland. Zo zien we Sleeuwijk morgen terug als de eerste halve finalist!