06-01-2018 GJS - SteDoCo | Finale Dames

07 januari 2018

GJS – SteDoCo 1-0

GJS en SteDoCo kwamen elkaar vorig jaar in de finale van het damestoernooi al tegen en ook in de groepsfase speelden beide teams tegen elkaar. Beide keren won GJS van de ploeg uit Hoornaar, maar garanties voor de finale geeft dat natuurlijk niet.

En dat bleek niet alleen in theorie zo te zijn, maar ook in de praktijk. Het was namelijk SteDoCo dat de beste kansen kreeg in de eerste helft. GJS heeft met Hannah van den Heuvel echter een kei van een vrouw op doel staan en die hield haar ploeg op de been. Mede dankzij haar werd de ruststand bepaald op 0-0.

Ook in de tweede helft waren beide ploegen uitstekend aan elkaar gewaagd. Het uiteindelijke verschil was dan ook logischerwijs slechts één goaltje. Die kwam op naam van Daniëlle Kortlever. Omdat zij een GJS-tricot droeg, was het GJS dat voor het tweede jaar op rij de beker omhoog mocht houden.

GJS-doelvrouw Van den Heuvel viel ook nog persoonlijk in de prijzen. Door haar fenomenale keeperswerk won GJS het toernooi en dus werd zij verkozen tot zowel keepster van het toernooi als speelster van het toernooi. De sportiviteitsprijs ging naar Sparta’30.

Doelpuntenmakers:
GJS:
Daniëlle Kortlever
SteDoCo:

Sluiten