06-01-2018 Leerdam Sport - Unitas | Finale JO13

06 januari 2018

Leerdam Sport – Unitas 1-0

De finale van het Armaris JO13 Jeugdtoernooi werd gespeeld door Leerdam Sport en Unitas. Blijft de titel in Leerdam, na de winst van LRC vorig jaar, of verhuist de beker naar Sportpark Molenvliet, naar Unitas?
Unitas heeft topscorer Thijs van der Wal in de gelederen, maar Leerdam Sport heeft de broertjes Djeamay en Maceo Leihitu. Van der Wal kwam in deze finale niet tot scoren en bleef op elf goals steken. Een van de twee broertjes Leihitu wel. Sterker nog, Djeamay kreeg de bal panklaar aangeleverd door zijn jongere broer, Maceo.

Die goal viel al voor de rust, maar bleek achteraf wel de winnende. Al was Teun van de Laar, nota bene de doelman van Unitas, nog héél dichtbij. De keeper kreeg de bal op zijn helm, maar zijn poging ging maar nipt naast. Leerdam Sport sleepte daarmee de minimale marge over de eindstreep en wint daarmee als tweede Leerdamse vereniging op rij het toernooi bij de JO13!

Maceo Leihitu werd benoemd als speler van het toernooi, Tjemme Bijlsma (Roda Boys) kreeg de prijs voor keeper van het toernooi, Asperen werd benoemd als sportiefste ploeg van het toernooi en Van der Wal kreeg de topscorerstitel uitgereikt.

Doelpuntenmakers:
Leerdam Sport:
Djeamay Leihitu
Unitas: -

Foto: DBRN (Jeroen de Bruin)

Sluiten