06-01-2018 Unitas - Arkel | Finale JO17

06 januari 2018

Unitas – Arkel 2-1

Deel één van de battle tussen Unitas en Arkel werd gespeeld door de mannen van de JO17. Later op de avond zouden de seniorenelftallen van beide verenigingen ook nog in actie komen. Ook de twee topscorers van het toernooi stonden tegenover elkaar: Jesse Hoogewoning (Arkel) en Mark Alderlieste (Unitas). Beide mannen stonden op negen goals.

De paraplu voor een heuse doelpuntenregen hoefde in de eerste helft nog niet uitgeklapt te worden. De thee werd gedronken met de brilstand nog op het bord. In de tweede helft kwam de wedstrijd wel lekker los. Dat kwam door de openingsgoal van Amin Malihe namens Unitas.

Daarna was het hek van de dam en klapten beide ploegen er vol op. Jesse Hoogewoning noteerde zijn tiende van het toernooi en nam daarmee een voorsprong van één goal op zijn concurrent Mark Alderlieste. De Unitasser liet dat echter niet gebeuren en scoorde zelf meteen de 1-2 voor de roodbroeken.

Hoogewoning probeerde vervolgens als ‘vliegende keep’ nog het verschil te maken en de topscorerstitel veilig te stellen, maar dat lukte niet meer. Unitas wint het toernooi, Hoogewoning en Alderlieste delen samen de topscorerstitel.

De persoonlijke prijzen gingen verder nog naar Arkel-speler Jesse Hoogewoning (beste speler van het toernooi), Jason van den Berghe (doelman van het toernooi, Vuren). De sportiefste ploeg was dit jaar VVAC.