06-01-2018 Unitas - Arkel | Finale

08 januari 2018

Unitas – Arkel 4-1

De apotheose van twee weken zaalvoetbal is eindelijk daar. Unitas en Arkel mogen bepalen wie de winnaar wordt van de tweede editie van de Proxsys Cup. De roodbroeken uit Gorinchem zijn de titelverdedigers en wonnen na de poulefase van respectievelijk GRC’14 en Kozakken Boys. Mounir El Ouazizi is bovendien de topscorer van het toernooi tot dusverre met elf goals. Arkel-spits Corné van Horik zit met tien goals echter nog op het vinkentouw.

Desondanks was het El Ouazizi die als eerste van zich liet horen. Waar beide ploegen elkaar aftastten, kwamen beide ploegen er niet bepaald doorheen. Een schitterend afstandsschot was dan ook nodig om het ijs te breken in een lekker warme Oosterbliek. El Ouazizi punterde de bal keihard in de kruising van het Arkelse doel. Dat was eigenlijk meteen het enige noemenswaardige moment in een verder povere eerste helft.

Ook na rust hield het tactische schaakspel eventjes aan. Het was wachten op een bevlieging van een van de smaakmakers. En die kwam er. De topscorersstrijd barstte weer los aangezien Van Horik wederom zijn goaltje meepikte: 1-1.

De wedstrijd leek daarmee meteen los te komen aangezien Unitas meteen weer orde op zaken stelde. Arkel kon nog geen minuut genieten van de gelijkmaker aangezien Achraf Chentouf alweer de 2-1 had genoteerd.

In het vervolg was het weer even ‘Mounir El Ouazizi-time’. Met schitterende bewegingen vermaakte hij het publiek en volleerde bijna nog de 3-1 binnen. Dat lukte niet, maar niet veel later werd de marge alsnog op twee goals gebracht. Chentouf combineerde zich met El Ouazizi een baan door de Arkelse defensie en rondde beheerst af: 3-1.
Arkel probeerde met Jeffrey Scheffers als ‘vliegende keep’ nog iets te forceren, maar dat lukte niet. Unitas wint net als vorig jaar de Proxsys Cup.

Persoonlijke prijzen waren er ook nog. Mounir El Ouazizi werd zowel topscorer als speler van het toernooi. Rob de Groot van Kozakken Boys werd keeper van het toernooi en Julian Geelhoedt scoorde na honderden stemmen het doelpunt van het toernooi. Dussense Boys ging er met de sportiviteitsprijs vandoor.

Doelpuntenmakers:
Unitas:
Achraf Chentouf (2x), Mounir El Ouazizi en Yoesef Pyla
Arkel: Corné van Horik

Sluiten