06-01-2023 | Halve finale JO15 | Kozakken Boys - Unitas

06 januari 2023

Kozakken Boys en Unitas trapten de eerste halve finale van de JO15 competitie af. Kozakken Boys haalde 9 punten uit 4 duels in Poule A en ging daarmee op doelsaldo door ten faveure van Peursum en Ameide. Unitas werd eerste in Poule B door alle vier de wedstrijden te winnen met een doelsaldo van 20 voor en 0 tegen.

We waren net begonnen of de Unitas-supporters konden al juichen. Sepp van den Dool wist te scoren. Binnen de kortste keren verdubbelde Unitas de voorsprong. Sebas van Soest kon zijn negende goal van het toernooi aan tekenen door de lange uitgooi van zijn doelman in een keer binnen te koppen; 0-2. Na de 0-2 waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, creƫerde ze allebei wat kansen maar het bleef 0-2 waarmee we de rust ingingen.

Kort na de rust scoorde Kozakken Boys de aansluitingstreffer waardoor de tweede helft nog spannend ging worden. De ploegen kregen beide nog kansen, Kozakken Boys voor de gelijkmaker, Unitas om de voorsprong te vergroten. De stand bleef echter 1-2 tot een paar seconden voor tijd. Joep de Visser kon zijn negende van het toernooi binnen tikken waardoor we naar shoot-outs gingen. Kozakken Boys mistte ze alle drie, Unitas de eerste twee ook maar benutte de derde waardoor Unitas de eerste finalist is in het JO15 toernooi