06-01-2023 | Halve finale JO17 | vv Sleeuwijk - Unitas

06 januari 2023

De eerste halve finale van de JO17 is dezelfde als de vrouwenfinale van morgen. Sleeuwijk en Unitas nemen het tegen elkaar op. Sleeuwijk plaatste zich voor de halve finales door met 15 goals voor én geen tegen af te rekenen met de concurrentie in Poule A, Unitas werd met 10 punten uit 4 duels groepswinnaar in Poule B.

Unitas had in de eerste helft het betere van het spel. Met nog 3 minuten op de klok was daar dan ook de 0-1. De bal ging keurig van links naar rechts en kwam uiteindelijk voor de voeten Jamie Snaterse. Hij haalde uit en liet de Sleeuwijk-doelman kansloos: 0-1 Unitas. Voor de rust werd de score verdubbeld. Teije Blokland stoomde mee op vanuit achteruit en kreeg de bal mee in de loop van zijn aanvoerder waarna hij het net liet bollen. De 0-2 was ook tevens de stand waarmee we van bank gingen wisselen.

Sleeuwijk liet in de tweede helft zien dat ze ook echt wel kunnen voetballen. Met nog 11 minuten op de klok was daar dan ook de aansluitingstreffer. Finn Pruijsen bekroonde de prima minuten door de 1-2 binnen te schieten. Maar binnen de kortste keren was het verschil weer twee. Bruno Romijn kreeg de bal voor zijn voeten en schoot hem kiezelhard de kruising in: 1-3. Je zou denken dat het verzet daarmee gebroken was maar niets was minder waar. Met nog vijf minuten op de klok stond er namelijk 3-3. Remy van der Graaf en Sven van der Windt zorgden ervoor dat de ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Kort voor tijd was het toch weer Unitas dat voor de derde keer in de wedstrijd op voorsprong kwam. Adam Hachhouch bracht de Unitas aanhang in extase. Sleeuwijk zette nog alles op alles maar Unitas hield stand en zo zijn zij ook in deze categorie één van de finalisten.