06-01-2023 | Halve finale JO17| vv Sliedrecht – SteDoCo

06 januari 2023

De laatste halve finale bij de jeugd ging tussen de winnaars van Poule C en D. Sliedrecht plaatste zich met 10 punten uit 4 duels in Poule C, SteDoCo deed dit met precies dezelfde aantallen in Poule D.

De eerste opgelegde kans was voor SteDoCo. Na een aanval over meerdere schijven werd er echter voor open goal gemist waardoor de stand nog even 0-0 bleef. Maar niet voor lang. De mannen uit Hoornaar verdiende namelijk een penalty die werd benut door captain Bart Teeuw: 0-1. Sliedrecht liet het hier niet bij zitten en daardoor werd het binnen de kortste keren 1-1. Sliedrecht scoorde in één keer uit een directe vrije trap via … waardoor het 1-1 werd. Kort voor de rust kwam Sliedrecht op voorsprong. Seth van Eck schoot de bal feilloos achter de Stedoco-keeper. Net voor de rust vergrootte Sliedrecht de voorsprong andermaal. Sliedrecht zette vol door en kwam uiteindelijk via Boaz Elsinga op 3-1. Dit was ook gelijk de ruststand.

SteDoCo moest na de rust dus komen om nog aanspraak te maken op de finale. Dit was natuurlijk ook voordelig voor Sliedrecht, zij konden SteDoCo aan de bal laten en zelf counteren. Het werd dan ook 4-1. Boaz van der Vlist tekende voor zijn tweede van de avond en voor Sliedrechts vierde. Eén minuut voor tijd scoorde Sliedrecht nog tweemaal om uiteindelijk met maar liefst 1-6 te winnen. Seth van Eck scoorde zijn tweede van de avond en voor Owen Leimena was het zijn eerste. Hiermee zijn we Sliedrecht morgen terug als finalist in de strijd om de JO17 titel.

Doelpuntenmakers

vv Sliedrecht JO17: Boaz van der Vlist (2), Seth van Eck (2), Boaz Elsinga, Owen Leimena

SteDoCo JO17: Bart Teeuw