06-01-2023 | Halve finale Senioren | ASV Arkel – vv Asperen

06 januari 2023

De laatste pot van de avond was besteed aan ASV Arkel en vv Asperen. Arkel haalde de halve finale door na een 0-0 stand na zowel reguliere als extra tijd de shoot-outs te winnen van Kozakken Boys. Asperen stond in de kwartfinale met nog twee minuten te gaan nog achter tegen BZC’14 maar flikte het uiteindelijk toch door nog twee late goals te maken. Beide ploegen moesten gisteren dus tot het gaatje gaan om de halve finales te bereiken.

Beide teams konden tijdens de kwartfinale goed kijken hoe dat het andere team speelde. In de eerste helft waren beide ploegen dus erg aan elkaar gewaagd. Veel grote kansen leverde dit dan ook niet op waardoor de ruststand hetzelfde was als tijdens het beginsignaal: 0-0.

Na de rust werd de ban gebroken. Asperen, dat normaal gesproken eigenlijk al op trainingskamp zou zitten in Maastricht, kwam via een geweldige manier op 0-1. Maikel Groenenberg schoot de bal kiezelhard achter Arkel-doelman Jari van Baalen. Met nog vier minuten op de klok kreeg Arkel dé kans om de gelijkmaker te maken. Jordi van Mill stond bij de tweede paal helemaal vrij alleen schoot de bal naast. Arkel bleef drukken maar Asperen-doelman Dennis Rooijackers hield zijn ploeg op de been. Tot 1 minuut voor tijd. Arkel speelde met vijf veldspelers en creëerde hierzo ruimte voor Robert Scheurwater. Hij schoot de bal feilloos langs de keeper en zo stond het 1-1 waarmee we andermaal een verlenging ingingen.

Direct bij het begin van de verlenging kwam Arkel op voorsprong. Corne van Horik werd ingespeeld, hij gebruikte zijn tegenstander als draaischijf en schoot de bal onder Dennis Rooijackers tegen het net in. Voor het eind van de eerste verlenging werd het ook 3-1. Weer was het Corne van Horik die niet veel ruimte nodig had en zo het Arkel-publiek van de banken kreeg.

Asperen kreeg in de tweede helft van de verlenging nog meerdere kansen, mede ook voor keeper Dennis Rooijackers maar het lukte niet meer om de aansluitingstreffer te maken. We zien Arkel morgen terug in de finale van de Proxsys Cup 2022-2023!